DÉJÀ VU

Cia. Marushkas i Martí Torras Mayneris

Del 4 al 21 d'Abril al Teatre Eòlia

SINOPSI

 

En un racó d’un país de memòria despistada, hi malviu una dona confinada en els seus records. Mentre espera l’arribada d’un nadó de qui mai es va poder acomiadar, reviu eternament alguns dels episodis més dramàtics de la seva vida, acompanyada d’algunes de les seves pors, que amb el pas dels anys, ha convertit en germanes de la seva família imaginària.

 

Nou personalitats segrestades en un dol mental sense mesura: dictadura, esclavatge, repressió, resiliència, invasions escandinaves i altres plagues bíbliques. Només una criatura, la Bruna, té la clau per enderrocar aquest espai psicodramàtic, però, mentre no arriba la nena del seu forçat exili, aquesta Mare reviu cada dia l’abandó del seu nadó, a ritme de fanfàrries balcàniques.

 

Déjà vu, inspirat en el dia del meu naixement, és un exercici personal d’escriptura inconscient, sobre com poderosament absurda pot ser la nostra ment i com de tragicòmica pot ser la nostra vida, segons les decisions que una mare va haver de fer a contracor.

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia i direcció: Martí Torras Mayneris


Interpretació: Georgina Aragall, Mònica Balsells, Ruth Cardona, Júlia Costa, Carla Griñó, Helena Martínez, Irene Muros, Judit Reverte, Lidia Robla i Lu Sánchez

 

Ajudantia de direcció: Mario Rebugent i Júlia Masnou


Veus en off: Queralt Casasayas i Dusan Tomic


Moviment: Teresa García Valenzuela


Escenografia: Llorenç Corbella Burgués


Il·luminació: Andrés Piza


Vestuari: Ana Sabina i The Marushkas

 

Producció: Cia La Saura

 

Agraïments: Queralt Casasayas, Dusan Tomic, Sadurní Vergés, Montse Miralles, Agnès Busquets, Irene Jodar, Júlia Faneca, Isabel Miquel, Martí Torras Oliva, Vicenta Mayneris Riera i Fàtima Campos

 

Una obra de Cia. Marushkas

 

Amb el suport de Eòlia Escena Emergent

 

 

LA COMPANYIA

La Cia Marushkas neix com a resultat d'un treball de final de grau a Eòlia-EAS. Està formada per deu boges pel teatre amb nacionalitat dividida, nascudes a Barcelona però d’esperit balcànic.

 

Marushkas vol trencar esquemes, provocar rialles i connectar amb l'essència del Clown. Marushkas és vida i família, amb l'esperit Ohana com a guia, armades amb un Kalashnikov i saturades de les imposicions del món, exploren i gaudeixen del teatre amb una perspectiva que fusiona el patetisme, l'humor, la profunditat i la poesia. La seva primera producció, "Déjà vu" (2023), és una obra escrita i dirigida per Martí Torras Mayneris.

 

Marushkas és com conduir sense carnet, com una impactant bufetada a temps, com el primer raig de sol del matí i com el primer calipo de l'estiu. Marushkas és absurditat i poesia, com la seva primera obra.

 

Les afortunades són Georgina Aragall, Mònica Balsells, Almudeja Cajal, Ruth Cardona, Júlia Costa, Carla Griñó, Helena Martínez, Irene Muros, Judit Reverte, Lú Sánchez i Lídia Robla.

 

Aquesta família d’actrius pallasses crea teatre amb l'objectiu de passar-ho bé, i quina millor manera de fer-ho que amb la música balcànica com a acompanyament?

 

Mel i sang, Marushkas.
 

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor, revise los detalles y acepte el servicio para ver las traducciones.